Strona Główna Download Forum Galeria Humor z zeszytów Linki
Wrzesień 09 2010 14:36:30   
<
Nawigacja
FAQ
Download
Forum

Hodowla
Historia
Komunikaty
English
Archiwum
Galeria
Konkurs
Kronika
Rehabilitacja
Restytucja
Statut
Władze

Humor z zeszytów
Archiwum newsów
Kontakt
Linki
Szukaj
Użytkowników Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 278
Nieaktywowany Użytkownik: 3
Najnowszy Użytkownik: sebastian
Wątki na Forum
Najnowsze Tematy
kupno
Pabianice
Sokolnictwo
sokolnictwo
Pare pytań początkuj...
Najciekawsze Tematy
Cipiór [72]
Shaza [32]
Tofik [28]
Nieloty z miasta :) [24]
Pare pytań począt... [18]
Ostatnie Artykuły
Przykłady odpowiedzi...
VII edycja Regionaln...
Przykłady odpowiedzi...
Zając w krzywym zwie...
Sarna w/g niektórych...
Zobacz Temat
Polski Zakon Sokolników | Pogadajmy o czymkolwiek | jak minął sokolniczy dzień?
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Autor Cipiór
lanner1
Administrator

Data rejestracji: 16.08.07
Dodane dnia 04-10-2007 20:16
Polatałem z Cipiórem. Jak zwykle naprzód odwiedził wszystkie kąty. Na chwilę zniknął nad lasem. Zawsze wtedy niepokój, czy nie zdenerwuje jakiegoś jastrzębia. Niezależnie od apetytu musi polatać zanim zgłosi się po "koryto". W obcym terenie jest bardziej zdyscyplinowany. Szkoda, że nie było wiatru-zawsze wtedy jest bardziej sprawny w locie.smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Cipiór
lanner1
Administrator

Dodane dnia 06-10-2007 00:24
W czwartek ćwiczyłem loty nad kępą krzewów i atak na wyrzucane znienacka wabidlo. Zaczyna kojarzyć, że warto zatrzymać się nad krzakami-może coś jadalnego z nich wyleci.
lanner1
Administrator

Dodane dnia 06-10-2007 00:27
Wczoraj wydawało mi się, że waga za bardzo mu skoczyła i dzisiaj będzie uziemiony. Widocznie nadchodząca zimna noc zaostrzyła mu apetyt i bardzo chętnie latał, nisko nurkując nad moją głową. Problem pojawił się wtedy, gdy samiec krogulca zaczął przeganiać go ze swego terenu łowieckiego. Nie było kontaktu bezpośredniego, ptaki wykręciły kilka beczek i salt, następnie rozleciały się w różne strony.
lanner1
Administrator

Dodane dnia 15-10-2007 21:03
15 październik. Cipiór miał przerwę wymuszoną moim wyjazdem do Czech na łowy. Dzień był bardzo ładny, słoneczny, wiatr wyraźny ale nie za mocny-tzn. idealne warunki do latania. Po zimnej nocy z przymrozkiem apetyt Cipiórowi dopisywał. Chętnie latał, wyraźnie miał na to ochotę. Początkowo nie reagował na wabidło, dopiero jak odwiedził wszystkie kąty raczył mnie zauważyć.
Czas wędrówki ptaków. Leciały gęsi i myszołowy. Od lat w tym miejscu, o tej porze widuję ciekawie upierzonego myszołowa-ciało śnieżnobiałe a skrzydła ciemnbrunatne.
lanner1
Administrator

Dodane dnia 16-10-2007 20:59
Dziś dobre latanie, trudno go było ściągnąć z nieba. "Max" miał przygodę z samicą jastrzębia w I piórze. Goniły się wzajemnie ale do niczego, na szczęście , nie doszlo. Mam nadzieję, że to jastrząb z przelotów i nie zatrzyma się u nas na dłużej. Nie lubię takich spotkań, bo niekiedy kończą się tragicznie.
lanner1
Administrator

Dodane dnia 24-10-2007 22:00
Dzisiaj silnie wiało. Ptaki czują nadchodzącą zimę, bo mimo wysokiej wagi apetyt Cipiórowi dopisywał. Widoczne jest to, że nie sama waga decyduje o chęci ptaka do pracy. Po dłuższym spadku wagi nawet przy wysokiej wadze kolejnego dnia ptak ma chęć do "ładowania akumulatorów". Po dłuższym okresie intesywnego żerowania, spadek wagi chwilowy nie powoduje zwiększenia łaknienia-"akumulator naładowany".
Robi się już szybko ciemno, mało czasu na puszczanie ptaków. Kolejka jak na lotnisku a przecież trzeba uważać, bo latają jastrzębie i sokoły i może być niebezpiecznie.
REVENTON
Administrator

Miejscowość: Bory
Data rejestracji: 14.10.07
Dodane dnia 25-10-2007 21:04
Cipiór to sobie nie da "w kaszę dmuchać"smiley

Znanany jako Gacek!
lanner1
Administrator

Dodane dnia 15-11-2007 11:28
smiley
REVENTON
Administrator

Miejscowość: Bory
Data rejestracji: 14.10.07
Dodane dnia 15-11-2007 22:26
smiley

Znanany jako Gacek!
NaLesniczek
Użytkownik

Data rejestracji: 01.10.07
Dodane dnia 19-11-2007 23:19
w łepek też dmuchac sobie nie da smiley a tak wogóle co tam u niego dawno nie pisałeś Lannerze1 smiley
lanner1
Administrator

Dodane dnia 25-11-2007 22:57
Dzisiaj kolejny dzień uziemienia. Ja prycham i kaszle, Moja Wieża Lotów zawiesiła mnie w lotach i wylądowałem w hangarzesmiley. Cipiór, niestety też chwilowo nie polata, ale karmiony regularne i dziób ma uśmiechnięty.
Jutro maska na twarz i polatamy.
W piątek latałem koło Głęboczka, psy i spacerowicze nie robili na Cipiórze wrażenia. Trochę ciasno i ogrodzenia z siatki-trzeba uważać.
Edytowane przez lanner1 dnia 25-11-2007 22:58
NaLesniczek
Użytkownik

Dodane dnia 25-11-2007 23:16
powrotu do zdrowia życzymysmiley i szczęśliwych startów i lądowań w ciasnym korytarzu powietrznym smiley
lanner1
Administrator

Dodane dnia 04-12-2007 21:20
Silny wiatr dodawał szybkości, ale też dość daleko odchodził przy kolejnych nawrotach. Przeziębienie męczy, byłem w masce na twarzy czym wzbudziłem uśmiech na twarzach-nie ma u nas jeszcze takiego zwyczaju a czasami szkoda. Bylo by mniej zarazy w powietrzu. Cipiórowi nie przeszkadza zmiana mojego wizerunkusmiley
NaLesniczek
Użytkownik

Dodane dnia 06-12-2007 00:09
Cipiór charakterek ma brzydki, ale z tego co wiemy nowości się nie boi smiley
lanner1
Administrator

Dodane dnia 08-12-2007 23:20
Dziś silny wiatr i loty szybkie i wysokie.Przed wyjściem widziałem jastrzębia, ale poleciał do boru. Cipiór złapał wabidlo, zleciał na ziemię dość daleko ode mnie i wtedy, niewiadomo skąd, pojawił się jastrząb gołębiarz. Doleciał do raroga i chciał mu zabrać wabidło. Cipiór nastroszył się i odparł atak. Co wykrzyczał jastrzębiowi- nie wiem, ale chyba nic milego, bo ten wyniósł się na ścianę lasu.
lanner1
Administrator

Dodane dnia 11-12-2007 20:40
I tak wyszlo, że to mój blog i Cipiórasmiley
Dziś mokro, mało wiatru. Cipiór zwiedził stadion, Głęboczek i przystań ale szybko deszcz go zmoczył i zaczepiał mnie o obiad. I ja się spieszyłem, więc dałem się przekonać smiley.
lanner1
Administrator

Dodane dnia 12-12-2007 19:30
Stadion zablokowany, bo Max i Shaza ćwiczyli latawiec, Kleks miał szlaban na latanie a reszta karmiona w sokolarni. Tofik tak zawzięcie ćwiczy metodą amerykańską "klate", że bójcie się strusie. A Cipiór grzecznie polatał na skarpie, wiaterek w skrzydła i wróciliśmy do sokolarni.
lanner1
Administrator

Dodane dnia 16-12-2007 22:34
Dzisiaj lenistwo opanowało Cipióra-nie chciał latać. Dwa razy krążył blisko mnie czekając na wabidło. Za to wczoraj, gdybym mu zamontował kamerę, mógłbym pooglądać co się zmieniło u sąsiadów. Poleciał nad wioskę i latał nad gospodarstwami. Ciekawe jest to, że jak ma taki "poznawczy" dzień, to pokonuje podobną trasę latając kolejno nad tymi samymi gospodarstwami. W końcu wrócił i jeszcze trzy razy "upolował" wabidło.
lanner1
Administrator

Dodane dnia 19-12-2007 20:49
Krótki dzień, po szkole szybko nad Głęboczek i Cipiór w powietrze. Latanie po omacku, ale chociaż trochę ruchu. Kleks ładnie zawisał w oczekiwaniu wabidła. Shaza lata coraz lepiej, ale wczoraj usiadła na drzewie czego wcześniej u lannerów nie spotykałem.
jobsoon
Użytkownik

Miejscowość: Solec Kujawski
Data rejestracji: 31.10.07
Dodane dnia 20-12-2007 22:30
Profesorze "popchniety" Panska inicjatywa tez zaczalem pisac ... mam nadzieje ze nasze "tuchliki" tez zaczna opisywac wyczynania swoich podopiecznych ... a Shaza coz za bardzo glodna to ona nie byla smiley
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Losowa fotografia
Copyright ©TMPDiS "Polski Zakon Sokolników" 2007-2009